De Parabollic SAR (Stop and Reversal) is een indicator die aangeeft of de koers gaat stijgen of gaat dalen. Let op: het blijft een indicator!!

[wp_ad_camp_2]

De Paroblic SAR plaatst punten op je grafiek die of boven een bar geplaatst worden, of eronder. Staat een punt boven een bar, dan is dit een signaal dat de koers zal dalen. Is de punt onder de bar geplaatst, dan zal de koers waarschijnlijk gaan stijgen.

sar

Bepaal het moment om je tradeorder te sluiten

Vooral handig bij lopende trades!

De Parabolic SAR is vooral bedoeld als signaal om uit te stappen en niet zozeer als indicator om een tradeorder te plaatsen.

Bij een stijgende koers zullen de stippen steeds onder de balk worden weergegeven. Verschijnen er vervolgens stippen boven de bar, dan is dit een signaal dat de koers wel eens zou kunnen dalen. Een mooi moment om uit te stappen!

Parabollic SAR in Meta Trader 4

Om deze wondertool tevoorschijn te toveren, klik je in de MT$ software op het icoontje in de menubalk met het groene kruisje. Klik vervolgens op ‘Trend’ en selecteer de Parabollic SAR. Wijzig geen instellingen als je net begint om deze indicator uit te proberen.

[wp_ad_camp_5]

[wp_ad_camp_2]

Nieuw hier?
De Forex handleiding is gebaseerd op tradeaccounts van EXNESS (Engelstalig) en MARKETS (Nederlandstalig) Het is handig om een eigen trade account bij een van deze twee brokers te hebben.

[wp_ad_camp_3]